Wateroverlast

  • burendag2019-1
  • burendag2019-2
jquery carousel by WOWSlider.com v8.7.1m

Het boerderij project d’n Hoof gelegen naast en in het park van kasteel Oost in Valkenburg werd 25 jaar geleden in samenwerking met de gemeente Valkenburg en de toenmalige Stichting Jan Baptist (nu Radar) gerealiseerd.
De gemiddeld 25 bezoekers verzorgen en kweken de planten in de kweekbakken en de serre alsmede het verzorgen van de diverse aanwezige dieren.

Vorig jaar in juli werd het boerderij project zwaar getroffen door de hoge waterstand van de Geul. Dieren zijn verdronken, de centrale verwarming in de serre was onherstelbaar beschadigd alsmede veel gereedschap, waterpomp, planten etc etc.
Door de financiële steun van de Lionsclub Nederland en afdeling Valkenburg, Brink Nederland en J.C. Mergelland kon het grootste gedeelte van de door waterschade verloren gegane spullen weer worden aangeschaft.

Om alles te vergeten wat de waterschade van juli teweeg heeft gebracht bij de bezoekers, vrijwilligers etc. werd alles afgesloten met een gesponsorde barbecue. Tevens werd aandacht besteed aan het feit dat enkele bezoekers al 25 jaar het boerderij project als dagbesteding bezoeken. Nogmaals hartelijk dank aan allen die de gevolgen van de overstroming hebben mogelijk gemaakt